Monday, December 12, 2011

Short but Sweet... (1)

The Day I Confess My love to You...
Is the Day I declare You are the one I want to spent the rest of My life with...

The day I say "I love you",
Will also be the day, 
I ask "Will You marry Me"....

Wednesday, November 16, 2011

Hobbies..

Hobi adlh satu cara yg sesuai untuk mengisi masa lapang...
Jgn cari hobi yg tak berpaedah sudah...
Slh satu Hobi aku... Badminton... huhu
er.. aku xde dlm gamba ni...

Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )
Today I would like to talk about hobbies and the human behaviors towards them...
ceh..! cam nak wat esay BI la pulak... macam text intro MUET pun ade... hm..
tapi seriousla.. aku nak ckp sikit pasal hobi ni...
terutamanya hobi aku... hm...

Aku xyah cite la pasal hobi kan...?
sebab semue org mesti ade hobi...
sape yg rase dlm hidup die takde hobi tu....
carilah hobi ye... (your life is seriously dull..  '_'  ) ,
paling koman pun jadikanlah bernafas itu satu hobi...
sekurang2nye hepilah sikit selagi masih hidup.. XDDDD

Hobi ni bagi aku ade due kategori...
Hobi yg dilakukan sebab xde bende lain nak buat... (ramai cam ni secara x sedar)
dan satu lagi Hobi yg dilakukan atas dasar minat...
ataupun dalam kepale aku dipanggil...
'Aktiviti2 yg ditulis apabila membuat karangan yg bertajuk "HOBI SAYA"  '
 aku x nak kasi contoh, sebab Aktiviti yg sama boleh jadi Hobi yg berlainan kategori,
bagi Individu yg berbeza..."It all come down to oneself "

Satu lagi fakta yg menarik pasal hobi ni lagi adelah ia juga terbahagi kepada due jenis..
kekal tau sementara (yang lebih popular dikenali sebagai... "HANGAT2 TAHI AYAM"...)
Bukan nak kate... tapi ramai yg buat hobi tu macam satu trend...
Time popular ramai la org nak ikut... tapi time dah lapuk... hampir takde org lyn pun...


Apepun.. begitulah sedikit sebanyak pemahaman aku mengenai hobi...
Dan di sini aku nak listkan hobi2 aku yg pernah ada..
dan sesetengah tu org lain tak anggap hobi pun...
hm...
  • Membaca (anything and  still loving it...)
  • Cycling.. (nak..! tapi basikal rumah rosak... T_T , at least KMPh lets me enjoy it sometimes)
  • Badminton.. (kat kampung... sekurang2nye sekali seminggu... kat kolej.. sem 2 nanti.. aku bwk kasut ngan raket aku sendiri!!! hahaha)
  • Layan internet (FB,twitter,Blog,Tumblr,etc...)
  • Photography (Aku x nak kasi Balya pinjam camera aku Sem 2 ni... muahahaha)
  • mengumpul Quotes.. (aku minat tul bende ni...)
  • Membuat Quotes... (ape2 yg ade ~KPP)
  • Catur.. (thn seminggu sebab minat... lepas tu jadi kategori yg lagi satu)
  • Main kapal terbang kertas (masih main kalau terkene timingnye... hehehe)
  • Hampir semue jenis mainan waktu zaman budak2 dulu (dah org ajak.. join ar... ketagih jap.. pastu terus tak layn dah..)
  • Origami (Doing it,Learning it,Loving it)
  • menjadi seorang Otaku (My full-time, pastime)...[yup, bagi aku, ini dikira hobi]
  • Spriting.Editing dan ape2 yg berkait ngan Graphical Arts.. (kdg2 je.. tapi software masih ade)
  • Menghasilkan HTML.. (sape2 yg amik sc.comp mesti tau ape ni.. tapi aku x amik ye...)
  • Berangan... (kalau kite bygkan perkara yg baik/berguna.. ia adalah hobi yg.. OK)
  • Susun kad daun terup... (menulis ni membuatkan aku rase nak beli due dek daun terup... hm...)
  • Menunjukkan yg aku ni ade Minor OCD.. (dah jadi tabiat... dan sekarang aku rase mmg ade pun... hm...)
  • buat patung tanah liat... (mcm doraemon aku tu... tapi skang xde tanah liat.. so... hm..)
Aku rase cukup ar tu je hobi2 yg aku tulis...
Ye... sesetengah tu mmg mcm pelik.. tapi.. aku serius ni...
Tapi nak wat camne kan... 'lain org lain ragam'
so... xde bende aku nak tulis dah...
Konklusinya di sini...
Hargailah hobi anda... kerana melakukannya mungkin boleh menceriakan hari anda ataupun melegakan diri anda yg mungkin sedang stress...

Org ade hobi yg berbeza, yg dilakukan untuk tujuan yg berbeza.... Sekian


~End Of Story


UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
P/s:Masih lagi x stufy MUET... hm...
P/s lagi: Brg nak balik ke Matrik pun x paxk lagi...
Lagi-lagi P/s: Continuation from this , Knowing her making the Peace sign and smiling at me make me happy... huhuhu

SEGST ?

SEGST  ?

Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )
lepas bace tajuk post ni mesti terpikir apekebendenye SEGST ni...?
aku rase Istilah ni agak popular dengan Blogger2 sedunia...
Sape2 yg ade blog cube gi check kat Stat>Traffic Sources>Search Keywords...
Kebanyakkan akan jumpa SEGST ni...
yg xde lak tu... ntahla... die main ikut nasib gak....
Aku pun x tau dtg manenye 4 tuh... sesetengah org tu sampai berpuluh SEGST saje...
Entahla.... aku pun x tau...
dan sememangnye ramai org tak tau dtg mane SEGST ni... dan ape maksudnye...
Apepun Ini sekadar nak kasi info je la.. bukan ade pape pun
hm...


~End of story
UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
P/s:Tapi.. lepas aku wat post camni... x jadi pelik la dah kalau tibe2 ade byk..?
P/s lagi:Cube ar check blog deme pulak... mane tau ade... hahaha

Tuesday, November 15, 2011

A quick thought...

Something quick...
Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )


Aku rasa aku perlukan lebih semangat untuk ke blog ni....
jadi aku cadang nak letak gambar 'pembakar semangat' aku...
tapi letak terang2 kang kantoi lak... hehehe
so... pandai2 ar aku menyimpan 'pokok di hutan'
asalkan aku tahu ada... dan aku tahu kat mane... 
huhuhu

I'm sure I don't have to share this with you... but somehow I fell I just have to...
hm....

~End of story...

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶



P/s: If you do.. find it... diam2 suda.... huhuhu
P/s lagi: I think this is more of a Reminder than an Announcement...
Lagi-lagi P/s: Updated the shoutbox to V3... 

Monday, November 14, 2011

A Silent Update

No valuable Info in this post unless you are a loyal reader... hm....

Sunday, November 13, 2011

Ada apa dengan Peraturan...?

Some says, Laws are meant to keep human In-check ...
Some says, Laws are meant to be broken...
So.. which are You...?
Me...? both... hahaha
Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )
Welcome to law and order... hahaha
(To those who doesn't understand... so be it... :p)
Ok.. Hari aku bukan nak cite sal undang2
tapi nak kasi sikit pasal peraturan yg ramai org langgar...
x termasuk kes2 yg jenayah besar...
Kenape dieorg tak ikut...? jgn tanye aku...
Aku pun bukan patuh semue paraturan 100%...
So.. maleh cite panjang2.. bace je la list kat bawah ni..
dan renung-renungkanlah.... huhuhu

Wednesday, November 9, 2011

Ranting About Ratings

Ratings are Overrated,
Rantings are Underrated.
Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )
kenape ratings overrated...?
dan kenapa lak rantings underrated...?
Ape itu ratings.. ?(takkan la x tau.. hm...?)
Dan ape itu rantings..? (ni thn sikit kalau x tau..)
Post ni x panjang sgt... Bukan wall of text, ok...
dan kebanyakan yd dlm list lepas ni adalah pandangan peribadi.... huhuhu

Saturday, November 5, 2011

Nuttin to say right now...

"Don't judge what is inside 
Based on what you see on the outside"
Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )
Asal aku kasi maksud 'Don't judge a book by its cover'...?
atau dlm bahasa melayu(direct translation ;p) 'jgn dinilai buku melalui kulitnye'...
Dan apakah kaitannye dengan tajuk post ini...
adakah semua ini akan tersurai dlm post ini...?
saksikan konklusinya di....

sini... hahaha


Monday, August 22, 2011

Nak ckp selamat berpuasa dah lambat sgt... nak ckp selamat hari raya awal lagi... hm...?

Terlalu lambat untuk sesuatu....
Tapi juga terlalu awal untuk seuatu yg lain...
Hm...?
Assalamualaikum sume...(ade ke?) hehehe
Pergh.. lame gile aku x menulis kat blog...
Bukannye xde perkhidmatan intenet, tapi sebab sibuk?(sibuklah sgtnye)
biase ar, org blajar(cheh) hehe...
Skarang kat matrik gambang Pahang...
Ambik Modul 1 PST (FZ,BO,KI.MT)... taun depan habisla... (MAX-CGPA!) insyaalah...
kenapa aku tulis kat sini... la.. kan dah cakap tadi aku lame tak post...
alang2 cite ar sikit pasal status terkini..(padahal kat FB boleh tau..)

Apepun... balik pade tujuan asal post ni...
Cadangnye nak ucap selamat berpuase time awal ramdhan dulu....
tapi disebabkan xde idea(yg ori) untuk dipostkan...  cancel je hasrat tu...
Skang tibe2 ade mood nak menulis lak.. time yg x sesuai...
Nak raye awal lagi...(padahal x salah pun..)
takpe2.. tengoklah aidilfitri nanti... kalau teringat+ ade mood...
aku post ar kat blog ni... (Kat FB tu memang ade.. tengok2 ar nanti.. hahaha)

Bercakap sal raye ni..
taun ni la paling laen dari yg lain...
agak2nye sebb 1st time jadi peratau kot... hahaha
baju raye x tempah.. main beli yg dah siap je.. (btw.. this year's theme is black.. ^_^ )
syukur ar matrik kasi balik awal... dpt feel puase kat rumah lame sikit...
Nanti lepas raye pun cuti pun x lame...
nak raye kat rumah sape pun x tau lagi taun ni... (selain rumah kebiasaan la..)
raye ke6 dah kene balik  matrik balik.. (KMPh.. wait for me..)
so.. sape2 nak jemput beraye ke rumah tu... amatlah dialu-alukan... hahaha....

Hm.. ape lagi nak ditulis yer...
Ni menulis pun sebab lepas geram+rindu sebab lame sgt x menulis...
sampai bersawang suda blogku ini...
so.. mungkin sampai sini je kot kali ni...
lain kali la pulak kalau mood dtg... hahaha

p/s:Assigment x bersentuh lagi... huhu
p/s lagi:tngah mengdesign kad raya baru sendiri... sape nak ditag...?
lagi-lagi p/s:Blog ni dah ade mobile version!!!
UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Sunday, April 17, 2011

Post-SPM result...

Aku, Sekolah, dan Unfinished Businesses...
Assalammualaikum.. dan hai
Dah dekat sebulan selepas result SPM kuar...
Tapi banyak lagi hal2 kene setel ngan sekolah...
Dah berape kali aku ulang-alik dari relong ke sekolah..(dekat je..)
Lepas dah setel satu bende.. ade bende lain yg x setel lagi.. hm...
hm.. takpelah kan... hidup sebagai bekas pelajar...hehehe

Thursday, April 14, 2011

Random Quotes Trying To Be Connected

Some random sayings by random people from random places written in random order to make a not to random paragraph that hopefully can become a random answer to a random question...

Assalamualaikum dan hai...
Pergh!!! panjang lak ayt pengenalan aku kali ni...
so rasenye dah clear dah ape aku nak tulis..(kalau x clear lagi.. bace balik header tu ye..)
OK,, skang straight to the point.. aku akan cube buat ye... huhuhu (er.. sori ar sebab rojak ye..)

Perjalanan 1000 batu bermula dengan langkah pertama...
walaupun bergerak selangkah demi selangkah... 
lambat laun akan sampai jua...
jangan biarkan halangan yg tiba menyebabkan anda berputus asa...
kalau anda terjatuh, berusahalah untuk bangkit kembali
jgn kalah kepada masalah...
setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiaannya...
Ignore the distraction, work on the problem...
jgn mencari alasan untuk tidak meneruskan perjalanan...
di mana ada kemahuan di situ ada jalan...
terdapat pelbagai destinasi yg boleh dituju dalam suatu perjalanan...
dan setiap destinasi terdapat pelbagai haluan...
pilih haluan dalam menuju destinasi dengan berhati-hati...
jgn bimbang kalau perlu megharungi suatu jln itu sendiri...
manusia mempunyai keupayaan yg berbeza-beza...
sesetengah jln lebih sesuai untuk diri kita berbanding jalan lain...
bantulah mereka yg mengambil haluan yg sama dengan kita...
dan kita mungkin mendapat bantuan mempermudahkan perjalanan kita...
Stick on the route you have chosen...
And keep moving foward...
You have come too far...
Turning back will be even harder...
Have faith in yourself...
You can do what you set your mind on doing...
It's gonna be alright...
because All iz well....
Dan jangan lupa...
Doa,Usaha,Istiqamah, dan Tawakal...
semoga Allah mempermudahkan perjalanan kite...

Huh.. penat aku tulis.. siap? pun... huhuhu
amacam Ok X...?
Aku main campur je semua mende...
Quote ade... Mutiara kata ade...  peribahasa ada... dan kata2 pening pun ada... hehehe
Harap deme enjoy ape yg aku tulis ni...
dan lagi penting, paham ape sebenarnye aku nak sampaikan...
kalau x paham gak... paham-pahamkanlah... hehehe
UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

P/s:Kredit  kepada semue sumber yg aku gunakan...

Wednesday, April 13, 2011

Pandangan lain bagi perkara biasa....

Air Boleh Memarakkan Api,
Dan Api Boleh Memadamkan Kebakaran.


Kalau sape2 ingat yg kat atas tu adalah peribahasa...
Memang... memang korang dah salah...hehehe
Tu sebenarnye perkara yg betul... bukan main-main
Tapi kalau korang nak anggap tu peribahasa jugak...
maksud dia mungkin cam ni...
Sesuatu perkara itu mungkin bertindak dengan cara yg berbeza,
bergantung kepada bagaimana kita menggunakannya,
dan pada apa ia digunakan.
Amacam...? OK x "maksud" die...

Tahu tak korang macam mane bende kat atas tu adalah betul...
dan ade lagi contoh2 bende cam tu...?
So... skang aku nak citer ar....

Monday, April 4, 2011

Pasal katak bawah.....

Seperti Katak Dibawah Tempurung
Orang yang tidak mengetahui apa yang berlaku di sekelilingnya.

Deme semue (macam ade org bace je..) mesti tau kan maksud peribahasa kat atas..?
kalau x tau gak, pelik la sebab aku rase aku dah tulis dah maksud die kat bawah tu... hehehe
Tapi bagi yg kurang paham gak...
maksudnye kalau nak diterjemahkan lagi....
bayangkan katak duk bwh tempurung...
Die hanya akan tau ape yg dalam tempurung tu jelah...
Sky is the limit.. tapi 'sky' die adalah tempurung tu....
kerana 'dunia' die adalah tempurung itu aje..
kirenye macam org yg tak tahu pasal dunia luar...
dan perkara yg berlaku di sekelilingnye..
Org mcm ni biasenye... samada x nak ambik tahu pasal hal lain...(yg ni selalu..)
ataupun memang tak dpt nak tahu pasal hal lain..(jrg, tapi ade..)

Saturday, April 2, 2011

Perkara Pelik Antara Aku dan Makanan

Makan Untuk Hidup... Bukan Hidup Untuk Makan...

Munchx3.... huhuhu...
Makanan tu rezeki.... so jgn la membazir...
Syukurla kite dapat makanan kan...?

Dah la.. sekarang ni aku bukannye nak cite pasal makanan..
tapi pasal bende2 yg pelik antara aku dan makanan...
mungkin sesetengah tu ade gak org lain buat gak...
manusia kan perangai lain2..

So, dengan itu... inilah antara perkara pelik yg aku tahu pasal aku dan makanan... huhuhu
  1. Aku suke campur 3-in-1(Milo,Nestum,Nescafe,dll ) ngan air sejuk...
  2. Aku masak jrg gune minyak (kesian kuali... byk bende melekat)
  3. aku jugak x suke letak grm dlm lauk aku (x tau kenape..) 
  4. Sesetengah makanan (yg org biase mkn panas), aku mkn lepas semlman dlm peti sjuk.
  5. Aku suke blend bende yg jrg (tapi ade gak) org blend..
  6. Aku taksub msak guna oven...(walaupun org lain selalunye gorng/kukus masakan tu)
  7. Aku mmg suke kicap... huhuhu
  8. Aku (kalau x formal+kat rumah), aku selalunye makan gune tgn tak kire nasi/bubur/mee... tapi kalau org suruh aku mkn la gune bende yg sepatutnye aku gune.. x kisah pun..
  9. Majoriti (x semue) bende yg aku msk mesti ade roti... sikt ataupun bnyk.. (selalunye banyak)
  10. Aku suke campur air mcm2 jenis (nasib baik x sakit perut)
  11. Lidah aku ade masalah dlm merase makanan (boleh2.. tapi kurang) so kene la mintak tolong org chek makanan tu basi ke tak.. kalau xde org lain.. aku makan je la kalau bau die tak teruk sgt..hehe
  12. Aku kalau saje2 masak... aku hias makanan aku tu..
  13. Aku suke tangkap gambar masakan aku..(kalau lawa la..)
So habisla bende2 yg agak pelik antara aku dan makanan...
memang lar tak nampak pelik sgt...
dan ade yg deme pun buat...
tapi dah citerase aku.. nak wat cam mane...huhuhu

Nasi goreng special aku V2.02.....huhu

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Friday, April 1, 2011

Somewhere.. someone...

Going Somewhere To Meet Someone...
Where is Somewhere.. and Who is Someone?


If  I go Nowhere, i will meet No one... and I will definitely not meet that Someone..
If I just go Anywhere to meet Anyone.. I might not meet that Someone..
If I go Somewhere to meet Anyone.... I may just meet that Someone...
And if I go Somewhere to meet Someone... I should be able to meet that Someone...


Should I plan Where to go.... or should I plan Who I want to meet...?
Is it the Place...  Or is it the Person...?
What is better... Somewhere that I can meet Anyone.. or Someone who I can meet Anywhere...?


Where should I go..  Who should I meet...?
Then... I thought to myself...

I know Who I want to meet,
I know Why I want to meet that Someone,
I may not know Where or When to meet that Someone,
But I know that I must meet with that Someone... Somewhere, Sometime, Somehow...
So now I know.. what I want to do... And what I will do...


I  just want to go Somewhere... 
So that I can meet that Someone...

Thursday, March 31, 2011

Gaji, the first...

Alhamdulillah....
First time dpt gaji... huhuhu
agak gembira... tapi entahlah..
xde rase thrill sgt la bile dpt gaji tu..
nak kate sikit..
berpatutan dengan aku yg kerja tanpa kelayakan... hm..

Mungkin sebab aku x rase aku dah melakukan kerje yg baikmot..
Tapi terlalu awal untuk itu...
kene tunggu dulu tengok keputusan murid2 aku  ni...
takpelah... aku bersyukur dengan gaji aku,,, huhuhu

p/s:gaji aku rahsia... hahaha

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Wednesday, March 30, 2011

Aku dan hutang..

Pergh!!! banyak duit... huhuhu

Duit2...
aku tau duit bukan segalanye...
tapi hampir segalanye memerlukan duit...
kenapa aku ckp hampir...?
sebab pada padangan aku..
masih ade banyak yg berguna dan bermakna boleh dilakukan...
tanpa menggunakan duit.. dan bukan untuk menghasilkan duit...
tapi itu bukan persoalan utama hari ni...
sekarang ini aku nak ckp pasal hutang.... huhuhu

Tuesday, March 29, 2011

Mane oh mane...?

IPT.... IPT....
Kat mane la aku nak gi lepas ni ye.?
SPM dah lame dah habis.... result pun dah dpt...
brape result aku...? biarlah rahsia...kukuku
Apepun.. sekarang ni secara rasminye..(brape kali nak rasmi da...)
Gen'93...(yg ambik dan x repeat SPM)... dah tamat pengajian rendah!!!!
tapi... jgn ingat dah layak nak dipanggil pelajar IPT wei...
deme kene ar sambung belajar kalau nak dpt 'tittle' tu...
tak kisah ar... STPM ke.. STAM ke... Matrik,Asasi,Dip,pra-dip, etc..
rasenye dah boleh lar bergelar pelajar taraf pengajian tinggi...
sebab dah tak bawah KPM je time tu.. tapi bawah KPTM sekali... huhuhu
Tapi berbalik pade persoalan asal aku ni... kat mane aku nak gi!!!!

Wednesday, March 23, 2011

Jeng x3...

Esok (technically pagi nanti) ....
Hari Rabu..
23/3/2011...
Hari yg cukup bersejarah..
Tarikh yg bakal menjadi tarikh keramat..
bukan buat aku je... tapi buat semue Gen'93 yg ambil SPM..
Ye... sudah sampai masanya..
tarikh yg sudah lama dinantikan..
Hari mengambilnya...
Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia 2010...
huhuhu...

Org lain dah cuak dah sekarang ni..
walaupun x semue tapi dah ramai dah...
dan ade yg termimpi-mimpi detik mengambil result tu...
ya.. aku pun nervous gak.. tapi x la sgt...
kenape..?
sebab aku dalam situasi Win-Win...
Nak tau kenape.. nanti aku cerita detail.. tapi ringkasnye..
Kalau result teruk, ade alasan yg munasabah..
Kalau result bagus, org kagum sebab time pekse ade handicap..
huhuhu

Ok la.. tu je lah setakat ni..
dah ambik result nanti aku post dengan...
mood yg mengikut keputusan.. hehehe (mood tulisan ar.. mood hati lain)
huhuhu

All the best to all students especially to Perwira and Kapital...
Gud Lauck...

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Friday, March 18, 2011

Dimensi punya cerita

dimensi 0-4

Dimensi2...
dimensi aper yg deme sume tahu ha..?
majoriti akan tau pasal 2D ngan 3D je kan...?
tapi kebanyakkan drpd yg tu hanye tau sebut je... x paham pun...
skang ni aku nak sebut sikit pasal dimensi2 ni...
sampai ke tahap yg aku tahu la.....

Sunday, March 13, 2011

Ada apa pada hati..

gambar jumpe kat internet... kemas..
Erhem... camne nak ckp ni ye..?
aduai.. segan la pulak dah... 
xpe2 hati kene berani..
kene luahkan jugak bende ni..
x kisah la ape org ckp...

Antara 2 blog

 Bukan antara 2 darjat k... 
ni bukannye kisah antara 2 blog yg x dpt bersatu..(x logik tuh)
ni pasal aku kene jage blog kapital ni...
admin2 lain die sume x boleh nak update, diorang sibuk.. huhuhu?
tapi blog tu mmg lamer dah x berupdate, sampai tahap aku kesian tengok..
so aku pun update la blog tu..
Lepas tu, aku tersedar something.. something yg saaangat penting.. iaitu...
AKU X UPDATE BLOG AKU LAGI... huhuhu..
sedih pulak aku rase kat blog aku ni..
kalau die ader prasaan, mesti dia rase macam dipinggirkan...
sebab dier la blog first aku...
kalau aku x update die.. sie2 ar mende yg aku tulis sebelum ni...
So.. aku yg rase bersalah ni .. 
nak cube wat seseuatu balik kat blog aku nih..
nak mintak maaf karang.. giler ape mintak maaf kat bende tak bernyawe  ni...
So dengan persaan jujur lagi ikhlas.. aku rase,
care yg paling sesuai adalah dengan mengupdate blog ni...
Tapi... aku xde idea untuk ditulis.. aku pun tulis lar pasal bende ni... 
jap lagi  aku akan update tul2... huhuhu
 
UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
 

Wednesday, February 23, 2011

Antara kawasan dan kenangan...

Semua org mesti ade kenangan masing2... dan sesetengah tempat tertentu ade kenangan yg lebih bermakna dari tempat lain... kau nak cite sikit pasal tempat2 tu.. tapi.. aku xnak la cite pasal kenangan2 yg aku alami kat situ... hehehe....  ade yg private.. ade yg memalukan... dan tak semuenye menggembirakan... huhuhu

aku pun x cerita satu2 tempat... aku cume nak cerite beberape kategori kwsn yg aku suke sebab bnyk kenangan tebentuk kat tempat sebegitu... huhu

Tuesday, February 22, 2011

Antara mengajar, kerja dan duit...

Aku dah dapat keje!!!!... hahaha
syukur Alhamdulillah akhirnya..
dpt gak jugak aku keje... hehehe...
xde ar 24 jam x tau nak wat ape..
dan boley ar dpt income sikit..
huhuhu...

Mule2, aku nak ckp terime kasih ar,
kepade pihak yg berkenaan,
yg telah beri kepercayaan kat aku,
untuk buat kerje ni...
dari tajuk deme dah tau kan ape keje aku...
kerje yg x susah x senang...
kerje yg dimaksudkan aku ialah...

Monday, February 14, 2011

Antara ambik result dan persediaan mengambil result..

Result sape entah.. hahaha
Result SPM dah dekat dah ni wei..
dalam sebulan lagi...
banyak tul cite2 pasal tarikh kuar result taun ni..
ade yg cakap kuar 27/2, 28/2..
ade gak yg cakap tengah bulan tiga..
10/3, 14/3,... etc.
tapi x kisahlah result kuar bulan brape..
yg penting kuar jugak nanti...
hilang la sikit penderitaan
member2 aku  nanti..
ade yg x kisah sgt dapat brape..
asalkan diorang tahu gak...
huhuhu..

Wednesday, February 2, 2011

Antara privasi dan meyakitkan hati...

Or..
Kat dunie ni ade banyak blog...
termasuklah blog ni.. huhu
sesetengah blog(x termasuk blog ni) ....
aku tengok suke pakai "anti right-click"
aku malas ar ckp mane2... nanti terase..
dan juge sebab aku mls.. sebab banyak gak.. haha
So... kenape agaknye diorang ni letak scrip tu..?
(kalau deme x tau script tu ape.. baik xyah letak... huhu)

Wednesday, January 12, 2011

Mengapa aku begini

Hari tu aku dah kasi tau sape yg kasi name pening tu kat aku,
Skang aku nak cite lak pasal bende2 yg (mungkin)
menyebabkan aku jadi begitu....

sebelum cite kene ade  prolog dulu kan..?
Ok... tersebutlah kisah..
eeh.. asal aku ni?
main cite gune stail lame... hehehe
Ok lar..
Citenye bermula begini.
dngan satu cite,
oleh akak aku...

Monday, January 10, 2011

Pening... aku... kenape...?

Peningmu pahami diriku, peningmu mengikut rentakku... hehehe

Aku kasi tuka tittle blog aku ni kepada "Hidup Pening" ..
atas sebab yg berikut..
Kenapa aku tuka tittle ni? sebab tittle lame tu panjang sangat da.. 
dan aku rasa taju ni lebih sesuai sebab ia boley membawa lebih dari satu makna...
Makna pertama dari tajuk baru ni  sebab org panggil aku pening..kenape?
tu bace kat bawah..
Makna yg kedua dari tajuk ni adalah daripada perkatan "Pening" itu..
Perkatan pening tu berbunyi seperti penning iaitu satu slang untuk menulis... 
Serta ia berbunyi seperti 'pen n ink'..
iaitu pen dan dakwat yg merupakan alat untuk menulis..
Jadi atas sebab itu ar aku rase tajuk baru ni lagi sesuai.. hehehe

So.. berbalik kepada tujuan asal aku post tajuk ni...
Kenape org panggil aku pening ha..? 
Kalau deme tanye sape2 yg kenal aku diorg mesti akn ckp sebab perangai aku ni pelik..
ataupun diorg ckp yg walaupun aku ni malas tahap SSJ4 Gogeta(hehehe),
tapi time result time pekse tk ar hampeh sangat.(Memang ade yg ckp mcm tu)...
dan mungkin diorg akan ckp aku ni suke...
menyakitkan diri sendir ar.. lurus bendul ar.. dan mcm2 ada.... hehehe
Aku x kisah sangat.. sebab ade(mmg) betulnye ckp diorg tu..

Tapi deme rase sejak bile aku ni dipanggil pening,
dan sape yg kasi name keramat(?) itu kat aku..?

Friday, January 7, 2011

Origami Crane



Yes!!! kalau anda lihat.. ade page kat atas yg tulis
Origami... jadi dengan pagenya dah siap, masa untuk mengepos pulak..

Ok... mule2 kite start ngan origami yg paling popular.. iaitu, burung yg kat sebelah ni... (aku x pasti crane bahase melayu ape..) Origami yg ni merupakan origami yg paling popular dan antara yang paling sering dihasilkan di seluruh dunia.. salah satu sebab origami ini popular dan banyak dihasilkan adalah kerana tradisi "A thousand origami cranes" di mana seribu origami dilipat untuk dijadikan sebagai hadiah kepada orang yg sakit ataupunyg dah mati sebagai tanda kenangan dan penghargaan ,serta menunjukkan keinginan melihat org yg diberi origami itu sembuh... (perlukan kepastian)


Thursday, January 6, 2011

Perubahan..?

Berubah lagi... hei.. x habis2 berubah aku ni....
tapi ingat, perubahan itu adalah sebahagian daripada hidup..
walaupun aku dah berubah... aku tetap aku..(mcm pernah dengar je ayt ni...?)
Dan x semestinye setiap perubahan itu akan menjadikan kita lebih baik, tapi tanpa perubahan kita sukar untuk maju..

Apepun.. walaupun aku dah tulis (sikit) kat aku ni.. 
tapi masih lagi x puas hati ngan design &gajet yg ade..
Bende first yg paling jelasnye yg aku tukar adalah name blog ni.. 
(Daripada "kehidupan seorang pening dari timur" kepada "Aku pening hanya pada nama")
Sebab aku rase lagi sesuai sebab... sebab ape, nanti aku kasi tau sebab die ye.. aku nak cakap pasal bende lain lak..

Bende seterusnye lak adelah music player tu...
Aku dah buang autoplay, so click ar kalau nak play..
aku gak dah  tukar dari satu lagu kepade banyak lagu... so.. pilh ar mane yg berkenan..
tapi sebab x tau nak letak lagu ape, aku main kasi letak je lagu ikut suke hati aku...

Tu jela yg aku nak tulis kali ni....
So... tunggu...
Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top