Sunday, December 26, 2010

Nak cakap jap..

Huhuhu......
Origami tu kejap lagi aku post.. ni saje je nak cakap jap..

Aku dah tambah beberape bende kat blog ni.. so saje ar nak ckp nape aku letak bende2 tu...


Bende first yg aku letak adalah doremon tu... Doremon tu yg aku wat taun lepas gune tanah liat lebih yg ntah aku lupe lebih buat ape... selain doremon tu aku ad gak buat Squirtle (pokemon) ngan patamon (digimon) tapi aku buat kecik je, dan aku x tangkap gamba yg jelas 2 patung tu...tapi ni ade ckit gamba dari jauh.. (dah close up)

Aku letak doremon ni kat blog aku cuz aku rase mcm best dapat wat doremon gune tanah liat... huhuhu




Lepas tu aku add lak logo (baru) Kapital'93... logo ni kalu deme klik kat sidebar tu.. die link ke Page kapital kat FB...hehehe (ni kire aku promote ar ni..)  Kapital'93 ni sebenarnye singkatan kepada Kesatuan Pelajar Tingkatan Lima 1993... 1993 tu bukan taun kami form 5 tapi taun kami lahir... Logo ni adalah ciptaan asal.... er... sape ye..? aku x ingat la pulak.. tapi lepas tu aku masukkan ke dlm laptop aku dan edit sikit...

Bende last yg aku add adalah lagu Maher Zain-Awaken kat bucu bawah kiri blog ni... aku add algu kat blog ni sebab ramai blog aku tengok ade lagu.. so kire x nak ketinggalan dalm evolusi blog mase kini.. hehehe..


OK... tu je ar yg aku nak tulis... pasni aku postkan Origami yg first skali lak... UNT..




                              
  
                                               

Mengape...?

Mengapa?,why? ape yg aku tanye ni... aku pun tak tanye diri aku lagi.. hehehehe

Mengapa kali ni adalah kenapa aku wat blog..?
Sebenarnye... aku wat blog ni asalnye saje2 je... pastu aku terpikir lak... daripada aku main tulis suke ati aku je kat blog ni... lagi baik aku wat seseuatu yg ade paedah ckit.. hehehehe
So.. mcm2 la yg aku pikir nak letak kat blog ni...
lepas aku terpikir lagi sekali... daripade aku letak banyak2 bende kat blog ni sampai jadi serabut... baik aku jadikan blog ni sebagai medium untuk bende lain yg aku nak wat... antare bende yg aku terpikir nak wat adalah...

  • Origami!!! (tengok ar nanti..)
  • Game... (bukan wat/letak game, tapi tolong org main game....Q&A je kot..)
  • Manga.. (menolong kasi tau update terkini manga tu)
  • Zon kate2 pening.. (kate2 yg diubah sedikit oleh aku [pening] )
  • Fotografi (yg ni x pasti ar..)
 Tu je stakat ni yg aku terpikir  nak buat.. (nantikan page tu..)
Origami tu aku letak first sebab yg tu dah ade bahan.. tinggal nak upload je..
yg lain tu... step by step ar...

Apepun... main page blog ni akan jadi tempat aku nak meluahkan perasaan aku yg x terluah di dunia nyata kerana aku ni jenis org yg x pandai menunjukkan perasaan...

Argh!!! Ngantok dah aku ni... esok ar aku letak yg origami tu.. huhuhu
Bye

Saturday, December 25, 2010

I am open!!!

yesx3!!!!...

Dah berjaye siapkan basic kepada blog aku ni.. (ade lagi.. tapi ni kire dah siap ar.. huhuhu)
Mesti ramai yg dtg ke blog ni rase aku ni old skool sebab letak jam ngan kalendar.. biar ar.. nanti kalau dah banyak bende aku nak letak.. aku buang ar bende2 tu.. huhuhu

X kisah ar... skang ni.. blog utame dah siap... nanti nak wat page lak... blog ni jadi tempat aku menulis bende yg aku rase macam nak tulis.. macam bende ngarut yg aku ckp skang ni ar... hehehe

Ok ar... ni saje je nak bagi Intro sebenar blog ni.. pasni baru ar start berblog nye.. huhuhu

Wednesday, December 22, 2010

Hidup,Duit, dan Keje... {'_'}

Huhuhu...
Aku dah lepas SPM (brapa kali mau ckp da..),time SPM aku eksiden,dah susah nak cari keje... org lain ade yg dpt keje.. aku lak "tanam anggur".Dah ar xde org offer aku keje..tapi duit masuk gak..hehehe

Terime kasih insurans dapat ar jugak duit sikit time susah ni... tapi.. ttp x best sebab xley nak kerje..huhu
Xpe ar.. aku harap membe2 aku x keje lagi tu akan dpt keje x lame lagi.. dan membe aku yg dpt keje tu.. buat keje tul2...hehe

Sunday, December 19, 2010

Henshin!!

Bertukar!! hahaha (macam kamen rider lak..)

ok k k k ... heeeh saje je kasi tajuk camtu kali ni sebab nak tunjuk beberape modification yg aku wat kat blog aku ni..(x siap agi) huhuhu...
so... aku dah tukar ke arah yg lebih melayu.. banyak gak dialih bahase... dan aku dah post banyak sikit skang ni.. tapi ade beberape bende lagi yg aku x wat.. jadi untuk menunjukkan tranformation yg bakal dilakukan aku nak tunjuk list bende yg aku yg akan wat.. huhu

  • Shoutbox... reti dah buat tapi x tau nak buat style pop up tuh..
  • List.. list ape..? rahsie.. huhu
  • yg satu ni nak kene tunggu aku update laman social aku yg lain dulu..
  • nak wat page sikit untuk mencapai motif antara motif asal blog ni.. (toloang org dlm game)
  • nak fikir label yg nak diletak..
so.. tu jelah stkat ni bende yg aku akan wat.. tapi susah sikit ar... tnet slow.. huhu.. tapi x mengape.. nanti aku wat gak..

Epilog kepada prolog

Argh!!!
susahnye.. nak maintain blog ni... aku dah la pemalas... hehehe..
apepun.. x lame lagi.. semue Gen'93 akan tammat SPM...

Aku..? aku dah lame dah habis.. saje je nak menyambut tammatnya lembaran hidup budak2 kat Malaysia ni sebagai seorang pelajar pendidikan taraf rendah.. pasni, akan terbuka jalan yg yg banyak untuk mereka tempuhi.. cume.. diorang kene pilih jalan mane yg diorang nak.. diorang boleh kalu diorang nak.. kerje,sambung belajar,kawen(?),"tanam angur" [^__^ ],menghabiskan duit mak bapak diorang, bunuh diri (jgn!!), dan ntah ape banyak lagi diorang ley buat...

Aku lak, kalau panjang umur dan murah rezeki, nak sambung belajar.. kalau boleh, nak masuk matrik.. tapi yu kene tengok ar dulu result SPM nanti.. huhuhu...

So... setakat ni ar dulu yeak.. aku ngah xde idea ape nak tulis... argh... makin  serabut aku ni... huhuhu..     tapi xpe.. nanti lame2.. biase ar... huhuhuhu..

Thursday, December 16, 2010

Penghujung permulaan adalah permulaan yang baru

huhuhu!!!!!....

Argh... SPM dah habis..(dah lame dah..)
Ape nak buat ni.. dah la baru lepas eksiden... tangan tak berape elok..
so.. xley nak kerja.. (er.. kerja yg nak dibuat la yg x boleh..)

tapi.. duit masuk gak.. dah dapat lebih seratus dlm seminggu..(sikit, tapi ok ar.. xyah wat ape2 dpt duit huhuhu...)

Jadi skang ni nak wat ape ye..?
Nak keje.. susah sikit.. tapi.. ade keje yg boleh dibuat.. iaitu.. mengajar tuisyen..
cume ade masalah sikit ar... tapi.. x kisah sangat pasal bende tu.. huhu

lalala.. ape yg kwh ckp ni... nilah akibat lame x update..

Thursday, July 29, 2010

Aduaii..... lame tol x update blog aku ni...... aku pun dah berubah sikit...(gune sigkatan ....)
Ape2 pun.... hai dunia perblogan... huhuhu... aku masih lagi x dapat nak tentukan motif utame blog ni... so... cukupla update ni.. (x nak kasi mati hehehe)

kalau ade mase nanti aku update lagi...
Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top