Tuesday, March 29, 2011

Mane oh mane...?

IPT.... IPT....
Kat mane la aku nak gi lepas ni ye.?
SPM dah lame dah habis.... result pun dah dpt...
brape result aku...? biarlah rahsia...kukuku
Apepun.. sekarang ni secara rasminye..(brape kali nak rasmi da...)
Gen'93...(yg ambik dan x repeat SPM)... dah tamat pengajian rendah!!!!
tapi... jgn ingat dah layak nak dipanggil pelajar IPT wei...
deme kene ar sambung belajar kalau nak dpt 'tittle' tu...
tak kisah ar... STPM ke.. STAM ke... Matrik,Asasi,Dip,pra-dip, etc..
rasenye dah boleh lar bergelar pelajar taraf pengajian tinggi...
sebab dah tak bawah KPM je time tu.. tapi bawah KPTM sekali... huhuhu
Tapi berbalik pade persoalan asal aku ni... kat mane aku nak gi!!!!


Ramai yg(tau result aku) suruh aku ambik asasi....
tapi aku nak ambik matrik...
aku tau.. lebih kurang je dua tu.. dan Asasi lebih terjamin dibandingkan Matrik..
tapi.. aku xnak terikat(alasan)...hehehe.. aku tau boleh mintak tukar pastu..
tapi aku pun tau gak yg kemungkinannye besarnye kite kekal kat U tu...
bukanye terpake.. tapi terbiase....
so.. aku mindset la kepale aku(yg pening ini) nak ambik Matrikulasi...
tapi walaupun dah tau sambung ape.. tapi nanti nak ambik ape ye...?
aku xnak ambik matrikulasi kejuruteraan....
dan aku xnak ambik akaun ataupun sastera.... so.. kire yg tinggal adalah sains la kan..?
tapi sains ada dua..? yg mana satu nak pilih ni.... hayat ke.. fizikal....
syukurlah yg x perlu pilih serta merta... boleh habis satu Sem sebelum pilih..
antara dua subjek tu... Biologi ataupun Fizik...
aku xnka jadi doktor(yg M.D la..) tapi x semestinya ambik sains hayat kene sambung
perubatan kan.. luas wo sains ni... tak kire ar mane satu.. huhuhu
Dalam kepala aku dah ada rancangan bila sambung degree nanti..
so tunggu je lar ye... hehehe..
Insyaallah dengan Struggle aku akan berusaha dpt 4 flat... (dan aku akn cube dlm 1 tahun)
lepas tu pulak...
eh!! jauh sgt aku cerita ni... matriks pun entah terima ke tak...
so.. kire nye plan aku dlm nutshell lebih kurang cam ni la...

SPM>Matriks(Sains Hayat/Fizikal)+usaha>4.00>Biasiswa>Degree(rahsia)... huhu
Insyaallah... aku akan cuba mendapatkan PHD.... huhuhu

P/s: PILN yang aku nak x layak....
STPM... xnak aku... hahaha..

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

No comments:

Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top