Sunday, April 17, 2011

Post-SPM result...

Aku, Sekolah, dan Unfinished Businesses...
Assalammualaikum.. dan hai
Dah dekat sebulan selepas result SPM kuar...
Tapi banyak lagi hal2 kene setel ngan sekolah...
Dah berape kali aku ulang-alik dari relong ke sekolah..(dekat je..)
Lepas dah setel satu bende.. ade bende lain yg x setel lagi.. hm...
hm.. takpelah kan... hidup sebagai bekas pelajar...hehehe

Thursday, April 14, 2011

Random Quotes Trying To Be Connected

Some random sayings by random people from random places written in random order to make a not to random paragraph that hopefully can become a random answer to a random question...

Assalamualaikum dan hai...
Pergh!!! panjang lak ayt pengenalan aku kali ni...
so rasenye dah clear dah ape aku nak tulis..(kalau x clear lagi.. bace balik header tu ye..)
OK,, skang straight to the point.. aku akan cube buat ye... huhuhu (er.. sori ar sebab rojak ye..)

Perjalanan 1000 batu bermula dengan langkah pertama...
walaupun bergerak selangkah demi selangkah... 
lambat laun akan sampai jua...
jangan biarkan halangan yg tiba menyebabkan anda berputus asa...
kalau anda terjatuh, berusahalah untuk bangkit kembali
jgn kalah kepada masalah...
setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiaannya...
Ignore the distraction, work on the problem...
jgn mencari alasan untuk tidak meneruskan perjalanan...
di mana ada kemahuan di situ ada jalan...
terdapat pelbagai destinasi yg boleh dituju dalam suatu perjalanan...
dan setiap destinasi terdapat pelbagai haluan...
pilih haluan dalam menuju destinasi dengan berhati-hati...
jgn bimbang kalau perlu megharungi suatu jln itu sendiri...
manusia mempunyai keupayaan yg berbeza-beza...
sesetengah jln lebih sesuai untuk diri kita berbanding jalan lain...
bantulah mereka yg mengambil haluan yg sama dengan kita...
dan kita mungkin mendapat bantuan mempermudahkan perjalanan kita...
Stick on the route you have chosen...
And keep moving foward...
You have come too far...
Turning back will be even harder...
Have faith in yourself...
You can do what you set your mind on doing...
It's gonna be alright...
because All iz well....
Dan jangan lupa...
Doa,Usaha,Istiqamah, dan Tawakal...
semoga Allah mempermudahkan perjalanan kite...

Huh.. penat aku tulis.. siap? pun... huhuhu
amacam Ok X...?
Aku main campur je semua mende...
Quote ade... Mutiara kata ade...  peribahasa ada... dan kata2 pening pun ada... hehehe
Harap deme enjoy ape yg aku tulis ni...
dan lagi penting, paham ape sebenarnye aku nak sampaikan...
kalau x paham gak... paham-pahamkanlah... hehehe
UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

P/s:Kredit  kepada semue sumber yg aku gunakan...

Wednesday, April 13, 2011

Pandangan lain bagi perkara biasa....

Air Boleh Memarakkan Api,
Dan Api Boleh Memadamkan Kebakaran.


Kalau sape2 ingat yg kat atas tu adalah peribahasa...
Memang... memang korang dah salah...hehehe
Tu sebenarnye perkara yg betul... bukan main-main
Tapi kalau korang nak anggap tu peribahasa jugak...
maksud dia mungkin cam ni...
Sesuatu perkara itu mungkin bertindak dengan cara yg berbeza,
bergantung kepada bagaimana kita menggunakannya,
dan pada apa ia digunakan.
Amacam...? OK x "maksud" die...

Tahu tak korang macam mane bende kat atas tu adalah betul...
dan ade lagi contoh2 bende cam tu...?
So... skang aku nak citer ar....

Monday, April 4, 2011

Pasal katak bawah.....

Seperti Katak Dibawah Tempurung
Orang yang tidak mengetahui apa yang berlaku di sekelilingnya.

Deme semue (macam ade org bace je..) mesti tau kan maksud peribahasa kat atas..?
kalau x tau gak, pelik la sebab aku rase aku dah tulis dah maksud die kat bawah tu... hehehe
Tapi bagi yg kurang paham gak...
maksudnye kalau nak diterjemahkan lagi....
bayangkan katak duk bwh tempurung...
Die hanya akan tau ape yg dalam tempurung tu jelah...
Sky is the limit.. tapi 'sky' die adalah tempurung tu....
kerana 'dunia' die adalah tempurung itu aje..
kirenye macam org yg tak tahu pasal dunia luar...
dan perkara yg berlaku di sekelilingnye..
Org mcm ni biasenye... samada x nak ambik tahu pasal hal lain...(yg ni selalu..)
ataupun memang tak dpt nak tahu pasal hal lain..(jrg, tapi ade..)

Saturday, April 2, 2011

Perkara Pelik Antara Aku dan Makanan

Makan Untuk Hidup... Bukan Hidup Untuk Makan...

Munchx3.... huhuhu...
Makanan tu rezeki.... so jgn la membazir...
Syukurla kite dapat makanan kan...?

Dah la.. sekarang ni aku bukannye nak cite pasal makanan..
tapi pasal bende2 yg pelik antara aku dan makanan...
mungkin sesetengah tu ade gak org lain buat gak...
manusia kan perangai lain2..

So, dengan itu... inilah antara perkara pelik yg aku tahu pasal aku dan makanan... huhuhu
  1. Aku suke campur 3-in-1(Milo,Nestum,Nescafe,dll ) ngan air sejuk...
  2. Aku masak jrg gune minyak (kesian kuali... byk bende melekat)
  3. aku jugak x suke letak grm dlm lauk aku (x tau kenape..) 
  4. Sesetengah makanan (yg org biase mkn panas), aku mkn lepas semlman dlm peti sjuk.
  5. Aku suke blend bende yg jrg (tapi ade gak) org blend..
  6. Aku taksub msak guna oven...(walaupun org lain selalunye gorng/kukus masakan tu)
  7. Aku mmg suke kicap... huhuhu
  8. Aku (kalau x formal+kat rumah), aku selalunye makan gune tgn tak kire nasi/bubur/mee... tapi kalau org suruh aku mkn la gune bende yg sepatutnye aku gune.. x kisah pun..
  9. Majoriti (x semue) bende yg aku msk mesti ade roti... sikt ataupun bnyk.. (selalunye banyak)
  10. Aku suke campur air mcm2 jenis (nasib baik x sakit perut)
  11. Lidah aku ade masalah dlm merase makanan (boleh2.. tapi kurang) so kene la mintak tolong org chek makanan tu basi ke tak.. kalau xde org lain.. aku makan je la kalau bau die tak teruk sgt..hehe
  12. Aku kalau saje2 masak... aku hias makanan aku tu..
  13. Aku suke tangkap gambar masakan aku..(kalau lawa la..)
So habisla bende2 yg agak pelik antara aku dan makanan...
memang lar tak nampak pelik sgt...
dan ade yg deme pun buat...
tapi dah citerase aku.. nak wat cam mane...huhuhu

Nasi goreng special aku V2.02.....huhu

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Friday, April 1, 2011

Somewhere.. someone...

Going Somewhere To Meet Someone...
Where is Somewhere.. and Who is Someone?


If  I go Nowhere, i will meet No one... and I will definitely not meet that Someone..
If I just go Anywhere to meet Anyone.. I might not meet that Someone..
If I go Somewhere to meet Anyone.... I may just meet that Someone...
And if I go Somewhere to meet Someone... I should be able to meet that Someone...


Should I plan Where to go.... or should I plan Who I want to meet...?
Is it the Place...  Or is it the Person...?
What is better... Somewhere that I can meet Anyone.. or Someone who I can meet Anywhere...?


Where should I go..  Who should I meet...?
Then... I thought to myself...

I know Who I want to meet,
I know Why I want to meet that Someone,
I may not know Where or When to meet that Someone,
But I know that I must meet with that Someone... Somewhere, Sometime, Somehow...
So now I know.. what I want to do... And what I will do...


I  just want to go Somewhere... 
So that I can meet that Someone...
Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top