Wednesday, January 12, 2011

Mengapa aku begini

Hari tu aku dah kasi tau sape yg kasi name pening tu kat aku,
Skang aku nak cite lak pasal bende2 yg (mungkin)
menyebabkan aku jadi begitu....

sebelum cite kene ade  prolog dulu kan..?
Ok... tersebutlah kisah..
eeh.. asal aku ni?
main cite gune stail lame... hehehe
Ok lar..
Citenye bermula begini.
dngan satu cite,
oleh akak aku...

Monday, January 10, 2011

Pening... aku... kenape...?

Peningmu pahami diriku, peningmu mengikut rentakku... hehehe

Aku kasi tuka tittle blog aku ni kepada "Hidup Pening" ..
atas sebab yg berikut..
Kenapa aku tuka tittle ni? sebab tittle lame tu panjang sangat da.. 
dan aku rasa taju ni lebih sesuai sebab ia boley membawa lebih dari satu makna...
Makna pertama dari tajuk baru ni  sebab org panggil aku pening..kenape?
tu bace kat bawah..
Makna yg kedua dari tajuk ni adalah daripada perkatan "Pening" itu..
Perkatan pening tu berbunyi seperti penning iaitu satu slang untuk menulis... 
Serta ia berbunyi seperti 'pen n ink'..
iaitu pen dan dakwat yg merupakan alat untuk menulis..
Jadi atas sebab itu ar aku rase tajuk baru ni lagi sesuai.. hehehe

So.. berbalik kepada tujuan asal aku post tajuk ni...
Kenape org panggil aku pening ha..? 
Kalau deme tanye sape2 yg kenal aku diorg mesti akn ckp sebab perangai aku ni pelik..
ataupun diorg ckp yg walaupun aku ni malas tahap SSJ4 Gogeta(hehehe),
tapi time result time pekse tk ar hampeh sangat.(Memang ade yg ckp mcm tu)...
dan mungkin diorg akan ckp aku ni suke...
menyakitkan diri sendir ar.. lurus bendul ar.. dan mcm2 ada.... hehehe
Aku x kisah sangat.. sebab ade(mmg) betulnye ckp diorg tu..

Tapi deme rase sejak bile aku ni dipanggil pening,
dan sape yg kasi name keramat(?) itu kat aku..?

Friday, January 7, 2011

Origami Crane



Yes!!! kalau anda lihat.. ade page kat atas yg tulis
Origami... jadi dengan pagenya dah siap, masa untuk mengepos pulak..

Ok... mule2 kite start ngan origami yg paling popular.. iaitu, burung yg kat sebelah ni... (aku x pasti crane bahase melayu ape..) Origami yg ni merupakan origami yg paling popular dan antara yang paling sering dihasilkan di seluruh dunia.. salah satu sebab origami ini popular dan banyak dihasilkan adalah kerana tradisi "A thousand origami cranes" di mana seribu origami dilipat untuk dijadikan sebagai hadiah kepada orang yg sakit ataupunyg dah mati sebagai tanda kenangan dan penghargaan ,serta menunjukkan keinginan melihat org yg diberi origami itu sembuh... (perlukan kepastian)


Thursday, January 6, 2011

Perubahan..?

Berubah lagi... hei.. x habis2 berubah aku ni....
tapi ingat, perubahan itu adalah sebahagian daripada hidup..
walaupun aku dah berubah... aku tetap aku..(mcm pernah dengar je ayt ni...?)
Dan x semestinye setiap perubahan itu akan menjadikan kita lebih baik, tapi tanpa perubahan kita sukar untuk maju..

Apepun.. walaupun aku dah tulis (sikit) kat aku ni.. 
tapi masih lagi x puas hati ngan design &gajet yg ade..
Bende first yg paling jelasnye yg aku tukar adalah name blog ni.. 
(Daripada "kehidupan seorang pening dari timur" kepada "Aku pening hanya pada nama")
Sebab aku rase lagi sesuai sebab... sebab ape, nanti aku kasi tau sebab die ye.. aku nak cakap pasal bende lain lak..

Bende seterusnye lak adelah music player tu...
Aku dah buang autoplay, so click ar kalau nak play..
aku gak dah  tukar dari satu lagu kepade banyak lagu... so.. pilh ar mane yg berkenan..
tapi sebab x tau nak letak lagu ape, aku main kasi letak je lagu ikut suke hati aku...

Tu jela yg aku nak tulis kali ni....
So... tunggu...
Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top