Wednesday, November 9, 2011

Ranting About Ratings

Ratings are Overrated,
Rantings are Underrated.
Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )
kenape ratings overrated...?
dan kenapa lak rantings underrated...?
Ape itu ratings.. ?(takkan la x tau.. hm...?)
Dan ape itu rantings..? (ni thn sikit kalau x tau..)
Post ni x panjang sgt... Bukan wall of text, ok...
dan kebanyakan yd dlm list lepas ni adalah pandangan peribadi.... huhuhu

 Ok... sikit pengenalan...
Ratings adelah macam menilaian yg digunakan nak bagi taraf...
Kebanyakkan penilaian adalah pandangan seseorang, yg org lain ikut je...
Dan x semestinya tepat kan..?
tapi ramai org yg ambik mudah pasal ratings ni
dan anggap perkara yg rating dia tinggi bagus,
dan perkara yg rating dia rendah x bagus...
That is why I say that RATINGS ARE OVERRATED
tapi xpelah ikut pandangan masing2... hm...

Ranting pulak maksud die macam merungut..
jgn tanye kenape aku ckp rantings are underrated..
tu ats sebab2 tersendiri..
sekarang aku nak kasi list sedikit (sebanyak) pasal bende yg misrated bagi aku..
ye.. mmg ade yg ramai org tahu.. tapi biarlah aku nak tulis....

Xde penerangan.. hanya sekadar list... (in totally random order)
  • Fashion is overrated
  • Life is overrated
  • Death is underrated
  • Gadgets are Overrated (even by me... ;p )
  • K-POP ARE SERIOUSLY  OVERRATED...  :<
  • Math is underrated
  • Money are overrated
  • Sleep is underrated while at the same time overrated.. (yeah can be by the same person)
  • Family are underrated
  • Homesickness is overrated
  • Soccer is overrated
  • Photography is underrated
  • cooking is underrated
  • Eating is overrated
  • Dieting are overrated
  • Exercise is underrated
  • Academic Achievements are overrated
  • Computer  is overrated
  • Emotions are overrated
  • Social networks are overrated
  • Bill Gates and Steve Jobs are both overrated.. (not really.. hahaha)
  • MUET is overrated
  • IVY league is good... but still... Overrated...
  • Most country in the west are overrated
  • Sitcoms are underrated
  • Malaysian comic industries are underrated
  • I am Overrated by some (I really don't want it)
  • And I am Underrated by some others ( don't really care about this one)
And so the list might go on... but..
aku dah kehabisan idea serta kerajinan untuk menulis....
so.. sampai di sini je la... hahahaha


UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶


P/s: Akhirnya aku letak label untuk setiap post aku... hm...
P/s lagi : masih belum start study MUET...
Lagi-lagi P/s:Aku dah ade tumblr.. lain kali la aku kasi link
P/s IV:A more meaningful post next time... (I hope)

No comments:

Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top