Thursday, March 31, 2011

Gaji, the first...

Alhamdulillah....
First time dpt gaji... huhuhu
agak gembira... tapi entahlah..
xde rase thrill sgt la bile dpt gaji tu..
nak kate sikit..
berpatutan dengan aku yg kerja tanpa kelayakan... hm..

Mungkin sebab aku x rase aku dah melakukan kerje yg baikmot..
Tapi terlalu awal untuk itu...
kene tunggu dulu tengok keputusan murid2 aku  ni...
takpelah... aku bersyukur dengan gaji aku,,, huhuhu

p/s:gaji aku rahsia... hahaha

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Wednesday, March 30, 2011

Aku dan hutang..

Pergh!!! banyak duit... huhuhu

Duit2...
aku tau duit bukan segalanye...
tapi hampir segalanye memerlukan duit...
kenapa aku ckp hampir...?
sebab pada padangan aku..
masih ade banyak yg berguna dan bermakna boleh dilakukan...
tanpa menggunakan duit.. dan bukan untuk menghasilkan duit...
tapi itu bukan persoalan utama hari ni...
sekarang ini aku nak ckp pasal hutang.... huhuhu

Tuesday, March 29, 2011

Mane oh mane...?

IPT.... IPT....
Kat mane la aku nak gi lepas ni ye.?
SPM dah lame dah habis.... result pun dah dpt...
brape result aku...? biarlah rahsia...kukuku
Apepun.. sekarang ni secara rasminye..(brape kali nak rasmi da...)
Gen'93...(yg ambik dan x repeat SPM)... dah tamat pengajian rendah!!!!
tapi... jgn ingat dah layak nak dipanggil pelajar IPT wei...
deme kene ar sambung belajar kalau nak dpt 'tittle' tu...
tak kisah ar... STPM ke.. STAM ke... Matrik,Asasi,Dip,pra-dip, etc..
rasenye dah boleh lar bergelar pelajar taraf pengajian tinggi...
sebab dah tak bawah KPM je time tu.. tapi bawah KPTM sekali... huhuhu
Tapi berbalik pade persoalan asal aku ni... kat mane aku nak gi!!!!

Wednesday, March 23, 2011

Jeng x3...

Esok (technically pagi nanti) ....
Hari Rabu..
23/3/2011...
Hari yg cukup bersejarah..
Tarikh yg bakal menjadi tarikh keramat..
bukan buat aku je... tapi buat semue Gen'93 yg ambil SPM..
Ye... sudah sampai masanya..
tarikh yg sudah lama dinantikan..
Hari mengambilnya...
Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia 2010...
huhuhu...

Org lain dah cuak dah sekarang ni..
walaupun x semue tapi dah ramai dah...
dan ade yg termimpi-mimpi detik mengambil result tu...
ya.. aku pun nervous gak.. tapi x la sgt...
kenape..?
sebab aku dalam situasi Win-Win...
Nak tau kenape.. nanti aku cerita detail.. tapi ringkasnye..
Kalau result teruk, ade alasan yg munasabah..
Kalau result bagus, org kagum sebab time pekse ade handicap..
huhuhu

Ok la.. tu je lah setakat ni..
dah ambik result nanti aku post dengan...
mood yg mengikut keputusan.. hehehe (mood tulisan ar.. mood hati lain)
huhuhu

All the best to all students especially to Perwira and Kapital...
Gud Lauck...

UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Friday, March 18, 2011

Dimensi punya cerita

dimensi 0-4

Dimensi2...
dimensi aper yg deme sume tahu ha..?
majoriti akan tau pasal 2D ngan 3D je kan...?
tapi kebanyakkan drpd yg tu hanye tau sebut je... x paham pun...
skang ni aku nak sebut sikit pasal dimensi2 ni...
sampai ke tahap yg aku tahu la.....

Sunday, March 13, 2011

Ada apa pada hati..

gambar jumpe kat internet... kemas..
Erhem... camne nak ckp ni ye..?
aduai.. segan la pulak dah... 
xpe2 hati kene berani..
kene luahkan jugak bende ni..
x kisah la ape org ckp...

Antara 2 blog

 Bukan antara 2 darjat k... 
ni bukannye kisah antara 2 blog yg x dpt bersatu..(x logik tuh)
ni pasal aku kene jage blog kapital ni...
admin2 lain die sume x boleh nak update, diorang sibuk.. huhuhu?
tapi blog tu mmg lamer dah x berupdate, sampai tahap aku kesian tengok..
so aku pun update la blog tu..
Lepas tu, aku tersedar something.. something yg saaangat penting.. iaitu...
AKU X UPDATE BLOG AKU LAGI... huhuhu..
sedih pulak aku rase kat blog aku ni..
kalau die ader prasaan, mesti dia rase macam dipinggirkan...
sebab dier la blog first aku...
kalau aku x update die.. sie2 ar mende yg aku tulis sebelum ni...
So.. aku yg rase bersalah ni .. 
nak cube wat seseuatu balik kat blog aku nih..
nak mintak maaf karang.. giler ape mintak maaf kat bende tak bernyawe  ni...
So dengan persaan jujur lagi ikhlas.. aku rase,
care yg paling sesuai adalah dengan mengupdate blog ni...
Tapi... aku xde idea untuk ditulis.. aku pun tulis lar pasal bende ni... 
jap lagi  aku akan update tul2... huhuhu
 
UNT... bye ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
 
Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top