Sunday, June 30, 2013

First year, USM, NRIC and... tak balik rumah... hm... #Pen Ink Update 5


Selamat tinggal tahun pertama,
Akan ku jumpa lagi school untuk tahun kedua. 

Random Photo lalala
Assalammualaikum... dan slm ( letak waktu/istilah yg sesuai di sini )
First, hai non existing readers!
giler, bpk lame aku x update blog ni...
bayangkan... last aku update blog ni,
adelah sebab nak letak  wigdet countdown pasal event yg aku kan cite pas ni...
sejujurnya adela beberape draft yg terbiar kat blog ni...
mungkin aku kan sambung... dan mungkin tidak...
macam la ade org yg kisah sgt kan... lalala


Ok, back to the main topic of the post,
Exam dah habis!, Sem 2 dah habis! tahun pertama dah habis!
Goodbye 1st year physics student's life, hello 2nd year... (disclaimer, starting sept. that is)
tapi secara teknikalnya,
aku masih lagi berdaftar sebagai pelajar tahun pertama kat kampus online...
sem 2 sidang depan baru sah jadi pelajar tahun 2...
tapi... lantaklah!, aku tetap dah jadi 2nd year student... hahaha
hello future juniors... seniors! FTW!
apepehal pun,
syukur kepada aku dan rakan2 course aku yg dah setel 1st year ni...
semoga kita semua dpt habiskan  2nd year ni pulak, InsyaAllah...
Doakan kita semua dapat result yg cemerlang,
dan... selamat bercuti bagi yg bercuti,
dan selamat x bercuti bagi yg tak bercuti... hahaha


Ok, part 2!
dengan berakhirnya tahun pertama aku  sebagai pelajar fizik,
juga bermakna berakhirnya tahun pertamaku sebagai pelajar USM,
dan kalau nak diceritakan semua pengalaman aku kat USM ni..
memang aku malas... hahaha
dengan berlambaknya pengalaman2
manis,masin,pahit,kelat,tawar,masam, dan apa2  lagi yg taste bud boleh rasa,
dengan events yg ade storynya sendiri, the clubs and all their dramas,
to the friends I've gain,
and the seriously annoying(literally)  lab partner, << avoid her juniors...
aku yakin time aku tulis kang ade time aku ketawe, sedih dan... meh... hehe
mungkin aku tulis lain kali... (yea! janji kosong lagi... ;p )
dan mugkin akan tersemat di dalam hati kecil ini...
anyway... I have some pride and regrets for what I have done the past year...
but what's important (teamwork.. lalala) is I keep moving forwad.
"Forever Grateful, Fornever Satisfied" ~ KKP
So thanks USM for the... unique? year in my life (well.. every year IS unique),
And I'll be revived as a student... a SECOND YEAR student... in September...

Part 3 adalah pasal aku yg x balik ni...
melainkan korang terus skip ke part ni... (which is PELIK!)
korang patut tahu 1st year is over and it is.. (supposed to be) CUTI!!!
but NO...! aku perlu gi inteview (dan join) NRIC dan x balik untuk cuti 3 bulan ni... hm...
lame gak weyh keh x balek lepeh tu weyh! dekek berape bulan dah x kuar penang ni... hahaha
dah la seminggu nak raya baru boleh jumpe rumah... hm...
Tapi seriously, terima kasih untuk HOD aku (PAK DIN FTW),
untuk menerima insan yg x seberape ini untuk join keluarga NRIC dlm crew TDF...
Ini adalah satu pengalaman yg menarik dan berguna untuk aku...
dan aku janji esok aku stat kerje balik... lalalala
X balik tu hanyelah a price to pay for this great opportunity...
eh... jap... aku asyik ckp pasal NRIC ni... korang tahu ke ape bende die NRIC tu...
kalau x tau..  klik link sebelah ni >>>NRIC<<< (alang2 tolong promote jap... )
so kalau ade yg x paham.. mungkin akan phm dan mugkin ade yg kekal x paham... hm...
apepun... Aku kan bagi komitmen sepenuhnya buat event ni...
and rumah.. I'll see you before 31th July 2013... (tarikh ayah aku pencen)


Ok... tu je la ape yg aku nak cite...
mungkin aku akan tunaikan janji2 kosongku...
dan kemungkinan besar... tidak (at least I confess in the emptiness)
thanks for reading (for the miniscule amount of readers if any)
jumpa lagi bila aku rajin... Assalamualaikum...


~END OF STORY~

p/s: maafkan sebab rojak, walaupun sedap sebagai makanan tapi x berape ok untuk bahase
p/s lagi: aku x cerite pasal organisasi kat atas tu sebab lupe dan mls edit struktur yg... meh itu
lagi-lagi p/s: Result bulan 7! dan good luck to others that have not finish their exam
p/s IV: sorry untuk typo, aku agak ngantuk dan malas edit... lalala
P/s V: Tahniah TRW menang piala FA, walaupun aku nak Pahang yg lepas ke final dan menang tapi... THIS IS PANTAI TIMUR!
UNT... bye

No comments:

Welcome Face
^_^ Hai...
Selamat datang... Welcome...
top